Evie Westland
Evie Westland Nieuws 15 feb 2017

Restauranteigenaar geeft beleefde kinderen korting

Zowel voor het personeel als de gasten in een restaurant, kunnen kinderen nogal een storende factor zijn. Een Italiaanse restauranteigenaar heeft daar een mooie oplossing op bedacht: hij weigert geen kinderen, maar beloont de kinderen die zich wél goed gedragen met een korting op de rekening.

Of nou ja, het is natuurlijk waarschijnlijker dat de ouders de rekening uiteindelijk betalen – maar aangezien de ouders in de eerste instantie verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen, is deze korting waarschijnlijk best een goed idee.

De eigenaar, Antonio Ferrari, runt een wijnbar in de stad Padua. Toen hij op een zondag een tafel van elf in zijn zaak had, merkte hij op hoe netjes iedereen in de groep – inclusief de vijf kinderen – zich gedroeg. Daarop besloot hij het gezelschap een korting van vijf procent te geven, schrijft The Guardian.

https://www.facebook.com/cantinalebattistelle/posts/1849365508661302

Volgens Ferrari weet zo’n dertig procent van de ouders niet hoe ze hun kinderen tijdens lunchtijd moeten behandelen. Daarom komt het vaak voor dat de kinderen door het restaurant heen rennen, waarmee ze andere gasten lastig vallen en een behoorlijke last zijn voor het personeel, die naast hun zware dienbladen en borden daarmee ook nog eens de kinderen in de gaten moeten houden.

Fooi

De restauranteigenaar wilde ervoor waken dat hij heel erg veroordelend over zou komen. „Ik kan me goed voorstellen hoe moeilijk het is om deze dagen kinderen op te moeten voeden”, tekent The Guardian op. Daarom besloot hij het probleem juist met een positieve insteek te benaderen.

Het leverde hem trouwens ook nog wat geld op: de groep beloonde de Italiaan met een fooi van dertig euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Restauranteigenaar geeft beleefde kinderen korting
Sluiten