Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 16 feb 2017 / 11:30 uur

Principe overboord of kind van voetbal af?

Vier jonge voetballertjes worden geroyeerd, omdat zij onvoldoende lootjes hebben verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van hun club VV Bladella. Ze zijn er kapot van, maar ondanks kritiek van ook de KNVB zet de club zijn beleid vooralsnog voort. Het zijn de regels en voor de lootjesverkoop is gekozen om de contributie laag te houden zodat meer voetballertjes zich kunnen aanmelden.

Een soort verkapte contributie dus. Want als de spelertjes maar 10 lootjes voor een euro per stuk verkopen in plaats van de ’geëiste’ 25, dan moeten de ouders de resterende 15 euro bijleggen. Vaders en moeders van vier jongetjes vertikten dit echter. Uit principe. Hun telgen werden daarom geroyeerd.

Wat zou jij doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Principe overboord of kind van voetbal af?
Sluiten