Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 14 feb 2017

Plasman wil verzekering tegen Postcode Loterij

Topadvocaat Peter Plasman wil de Postcode Loterij aan gaan pakken. Volgens hem moet het mogelijk worden om je te verzekeren tegen de loterij. Hij zei dit in het interviewprogramma van Liempt 1-op-1 op RTL Z dat morgen wordt uitgezonden.

Volgens Plasman zijn er veel mensen bang om buiten de boot te vallen en voelen ze zich daardoor gedwongen mee te doen aan de loterij. De strafrechtadvocaat vindt dat deze mensen beschermt moeten worden. De Postcode Loterij speelt volgens hem in op angst.

„Als je niet mee wilt doen, dan krijg je te horen: ”Weet u het zeker? Kijk eens naar al die ellende bij mensen die niet hebben meegedaan, of die hebben opgezegd’’, aldus Plasman in het programma.

Loser van de wijk

Als het aan hem ligt komt er een verzekering die ervoor zorgt dat je sowieso de zelfde prijs krijgt als je buren. „Dan krijg je hoe dan ook dezelfde prijs als je buren. Daar ben ik voorstander van. Dat mensen zelf beslissen en niet te horen krijgen: je bent de loser van de wijk omdat je niet aan de Postcode Loterij hebt meegedaan.’’

Plasman gaat onderzoeken of een dergelijke verzekering juridisch mogelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Plasman wil verzekering tegen Postcode Loterij
Sluiten