Metro
Metro Nieuws 18 feb 2017 / 15:26 uur

Ontspoorde trein station Leuven eist eerste leven

Bij het station van de Belgische studentenstad Leuven is zaterdagmiddag een trein ontspoord. Daarbij zijn volgens burgemeester Louis Tobback een dode en vijfentwintig lichtgewonden gevallen. Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Foto: ANP

De trein was op weg naar De Panne en had in Leuven net het station verlaten. In totaal zaten zo’n vijftig tot zestig mensen in de trein. Het dodelijke slachtoffer zou niet in de trein hebben gezeten. Of het dan iemand was die op of rondom het station aan het werk was, is niet bekend.

Ook is onduidelijk wat er mis is gegaan, maar het ongeluk gebeurde in een wisselzone. Op foto’s is de ontspoorde en een gekantelde wagon die naast het spoor ligt te zien. De passagiers zijn heel erg geschrokken. Een passagier vertelt dat zijn papieren overal lagen en sommige reizigers ‘duidelijk geëmotioneerd waren.’

Momenteel is er geen treinverkeer mogelijk in de stad. De meeste mensen zijn er met wat schrammen vanaf gekomen, maar hebben hun bagage achter moeten laten. Zij worden nu opgevangen bij de politie, waar ze wachten op hun bagage.

Naar de oorzaak van het ongeluk en het dodelijke slachtoffer wordt onderzoek verricht.

Reageer op artikel:
Ontspoorde trein station Leuven eist eerste leven
Sluiten