Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 feb 2017 / 20:40 uur

Noord-Korea zelfs in onmin met bondgenoot China

Noord-Korea is niet blij met China. Het land kon altijd veel exporteren naar China, maar het land heeft de stroom aan goederen stopgezet. Volgens de Koreanen dansen de Chinezen te erg naar de pijpen van de Verenigde Staten en dat terwijl ze eigen de enige bondgenoot behoren te zijn van de Noord-Koreanen.

Naam vermeden

In een persverklaring van het Noord-Koreaanse persbureau KCNA wordt het buurland niet met naam en toenaam genoemd. Er wordt gesproken over „een buurland dat vaak beweert op goede voet met Noord-Korea te staan.”

Volgens de Noord-Koreanen wil China op deze manier het sociale systeem van het land ten val brengen. De genomen stappen zijn inhumaan, zo staat in het zeldzame statement van KCNA.

Kernprogramma

Dat China niet meer kolen van de Noord-Koreanen wil, heeft alles te maken met het kernprogramma van Noord-Korea. De import werd namelijk stopgezet nadat er enkele rakettesten werden gedaan. Dit is van kracht tot en met het einde van dit jaar.

De rakettesten vallen niet alleen niet bij China in de smaak. De Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea veroordeelden de actie en noemden het een provocatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea zelfs in onmin met bondgenoot China
Sluiten