Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 feb 2017 / 13:26 uur

Nog twee beveiligers Wilders geschorst

De situatie bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de politie blijkt ernstiger dan gedacht. Nog twee andere leden van de dienst zijn geschorst op verdenking van het plegen van strafbare feiten. Een van hen was volgens De Telegraaf de directe beveiliger van Geert Wilders.

Het zou volgens de krant gaan om de 39-jarige Anouar El M. Hij zou samen met zijn broer Omar in 2015 zijn geschorst in het kader van een zeer groot witwasonderzoek. De twee zouden volgens minister Blok van Veiligheid en Justitie hebben gerommeld met de financiën.

Woedend

Wilders zou woedend hebben gereageerd toen hij vrijdagochtend werd geïnformeerd over de schorsingen en het onderzoek. Eerder deze week werd agent Faris K., die omgevingsscans maakte voor de beveiliging van Wilders, gearresteerd omdat hij vertrouwelijke informatie zou hebben gedeeld met criminelen.

De PVV-voorman heeft besloten zijn campagneactiviteiten voorlopig op te schorten. In tweet zegt hij opnieuw geschrokken te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nog twee beveiligers Wilders geschorst
Sluiten