Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 2 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nachtje weg in Nederlands hotel steeds duurder’

Lekker weg in eigen land is nog steeds verre van goedkoop. Tenminste, als je in een hotel overnacht. Dat was namelijk al relatief duur, maar de prijzen blijven stijgen, zegt het economisch bureau van ABN AMRO.

De stijging van de prijs van een hotelkamer per nacht was vorig jaar zo’n 8% en verwacht wordt dat die stijging doorzet. Gemiddeld betalen we € 104,- voor een nacht in een hotel. Dit hangt natuurlijk wel af van de plek waar het hotel staat: Amsterdam is bijvoorbeeld duurder dan Utrecht.

Het mag geen grote verrassing heten dat onze hoofdstad de duurste hotelkamers heeft. De bestemming blijft populair: vorig jaar nam het aantal overnachtingen in Amsterdam met 7% toe. Waar er meer Duitsers, Amerikanen en Britten naar Amsterdam trekken, is de hoofdstad minder populair onder Nederlanders. Rotterdam raakt ook steeds meer in trek.

Hotel of Airbnb

Er is de afgelopen jaren echter niet heel veel aanbod bij gekomen op het gebied van hotels. Een veelgebruikt alternatief is Airbnb, waarop 415.000 mensen afgelopen zomer een vakantiebestemming vonden in Nederland.

Ook onder Nederlanders die in eigen land blijven in de vakantie, is de belangstelling voor Airbnb groot. De zomer van 2016 brachten 67.000 Nederlanders door in een huis van iemand anders, elders in het land. Dat waren er toen 75% meer dan het jaar ervoor.

Toch kiezen veel binnen- en buitenlanders ervoor om in een hotel te overnachten. Volgens ABN AMRO is dit een gevolg van de toenemende welvaart en daarmee het toerisme in ons land. Een goede ontwikkeling, want dit zorgt er ook voor dat er meer banen gecreëerd worden. Bovendien zouden veel buitenlandse investeerders plannen hebben om hotels te openen in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nachtje weg in Nederlands hotel steeds duurder’
Sluiten