Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 5 feb 2017 / 14:16 uur

Minireepjes worden misschien 20% kleiner

Hmm, wat zijn die mini-marsjes en -twixjes toch heerlijk! Voor kinderen ( en volwassenen) is het een uitstekende traktatie, maar in die kleine reepjes zit een enorme hoeveelheid aan suiker. Daarom bestaat nu de kans dat de reepjes in een obesitasrapport genoemd kunnen worden en om dat te voorkomen hebben fabrikanten een idee: de reepjes moeten met 20% verkleind worden.

Suiker

De chocoladereepjes zijn enorm populair bij zowel volwassenen als kinderen. Ze zijn in allerlei formaten verkrijgbaar, maar voor ouders is het kleine reepje een uitkomst als traktatie voor hun kroost. Dat is, ondanks de grootte van de reepjes, toch een probleem, want er zit ontzettend veel suiker in dat mini-marsje.

Obesitas

De kans bestaat de mini’s nu opgenomen worden in een Engels rapport over de ziekte obesitas. Dat is voor fabrikanten die de chocolade produceren slechte publicatie. Daarom overleggen zij nu met gezondheidsorganisaties over het verkleinen van de reepjes met 20%.

Daardoor zouden kinderen minder suiker eten en kan een vermelding in het rapport voorkomen worden. Een kleine notitie naast dit besluit: of de reepjes ook goedkoper worden is nog maar de vraag.

Laagopgeleide ouders

De gezondheidsorganisaties maken zich zorgen over obesitas onder kinderen, meldt Daily Mail. Vooral kinderen van laagopgeleide ouders lopen gevaar. Zij hebben dubbel zo veel kans om obesitas te krijgen dan kinderen van ouders met een hogere opleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minireepjes worden misschien 20% kleiner
Sluiten