Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 feb 2017

Midden-Oosten kent ongekende sneeuwval

Het heeft even gevroren en er is wel wat sneeuw geweest in bepaalde delen van het land. Al met al was het – als er geen heel koud slot van februari aankomt – voor ons geen speciale winter. In het Midden-Oosten is dat echter wel anders, daar kampen ze tot hun verrassing met de nodige sneeuwval.

Sneeuw op de berg

Onder andere in de Verenigde Arabische Emiraten kregen ze te maken met het voor hen ongebruikelijke natuurfenomeen, toen het in hun land vijf graden onder nul was. Vooral op de berg Jabal Bil Ays vielen er de nodige witte vlokken. De bewoners van het land waren niet te schuw om de flanken op te zoeken en de sneeuw te trotseren.

„Het was heel druk op de berg vandaag. Normaal valt er geen sneeuw in de Verenigde Arabische Emiraten, dus mensen uit heel het land kwamen hiernaartoe om de sneeuw te zien”, vertelt een fotograaf aan CNN. De mensen deden zich tegoed aan sneeuwbalgevechten en rodelwedstrijden.

Vele slachtoffers

In Afghanistan en Pakistan zijn ze iets meer gewend aan winters weer en lawines in het noorden. Toch werden de landen zelden zo getroffen als de voorbije dagen. Er vallen er zeker 128 slachtoffers te betreuren vanwege ontstane lawines, ingestorte daken en verkeersongelukken, zo schrijft de NOS. Een enkele lawine in Afghanistan zou al voor 59 doden hebben gezorgd, omdat twee dorpen totaal bedolven werden. In het land zijn er minimaal 119 als gevolg van het slechte weer. Vanuit Pakistan zouden er daar nog eens negen bijkomen.

De regering van Afghanistan vreest voor nog meer doden. Het zal nog wel even duren voordat de precieze omvang en schade van de ramp duidelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Midden-Oosten kent ongekende sneeuwval
Sluiten