Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 feb 2017 / 12:55 uur

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Een 10-jarige jongen uit Australië heeft na een beet van een giftige tunnelspin een record aan tegengif toegediend gekregen. Het is een wonder dat de jongen de beet nog kan navertellen.

Matthew's miracle survival

Matthew Mitchell, 10, has miraculously survived a funnel-web bite after the Berkeley Vale youngster was given 12 vials of antivenene, the most ever administered to a survivor in Australia. Story: http://bit.ly/2lcdDM4

Gepostet von Central Coast Express Advocate am Donnerstag, 23. Februar 2017

Tegengif

„De spin landde vlak bij mij, dus ik wist precies wat het was”, aldus vader Dave, die met zijn zoon direct naar het ziekenhuis reed. Daar kreeg hij ongekend veel antigif: twaalf doses. Nog nooit heeft iemand zoveel tegengif voor een beet van de spin toegediend gekregen in Australië.
Maar het hielp. Een dag later wandelde Matthew weer naar buiten alsof er niets gebeurd was. Hij heeft niets aan de beet overgehouden. Volgens de Australische dierendeskundige Tim Faulkner heeft hij veel geluk gehad. „Ik heb dit nog nooit gehoord, het is ongelooflijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet
Sluiten