Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 26 feb 2017 / 12:18 uur

Jeep rijdt in op publiek Mardi Gras

Een jeep is zaterdagavond (lokale tijd) ingereden op het publiek bij een Mardi Gras-parade in New Orleans.

De Amerikaanse pers meldt dat er tientallen mensen gewond zijn geraakt. Daarvan zouden zeker twaalf mensen zwaargewond zijn, maar wel buiten levensgevaar. De jeep zou rond 18.45 op het publiek ingereden zijn. Dat publiek stond te kijken naar de Endymion Parade, een bekende Mardi Gras-parade. Volgens ooggetuigen ramde de jeep eerst nog twee andere wagens van de parade en reed hij tegen de richting van de parade in, om vervolgens het publiek in te rijden. Uiteindelijk botste de jeep tegen een vuilniscontainer, waarna hij tot stilstand kwam. „Ik heb nog nooit zoiets gezien tijdens een parade", aldus een geschrokken toeschouwer.

Geen terrorisme

Volgens de berichten zouden er 28 mensen gewond zijn, waarvan 21 naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht, waaronder een 3-jarige en een politieagent. De burgemeester van New Orleans meldt dat iedereen buiten levensgevaar is.

De politie heeft de bestuurder van de jeep gearresteerd. Er zou geen sprake zijn geweest van een terroristische actie. Een politiewoordvoerder zei dat de bestuurder dronken was. „Dit was een tragedie veroorzaakt door een man die verkeerde keuzes heeft gemaakt op het gebied van alcohol en het verkeer."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeep rijdt in op publiek Mardi Gras
Sluiten