Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 8 feb 2017 / 19:35 uur

Grenscontrole VS: vragen om Facebook-wachtwoord?

Wie dacht dat de Amerikaanse president Donald Trump zich na alle kritiek op zijn inreisverbod gedeist zou houden, heeft het mis. Zo lijkt er alweer een nieuwe maatregel aan te komen: bij de controle van de Amerikaanse grens zou binnenkort om het wachtwoord van Facebook-accounts van mensen kunnen worden gevraagd.

Deze actie zou vooral bedoeld zijn om mensen te controleren die afkomstig zijn uit de zeven landen waarvoor Trump eerder ook het inreisverbod instelde. John Kelly, de chef van Homeland Security, stelt de maatregel de Verenigde Staten in staat om te controleren wat deze mensen doen op het internet, zo meldt Fox News.

„We willen in hun social media-accounts kijken, met hun wachtwoord”, zo vertelde Kelly aan een comité van Homeland Security tijdens een hoorzitting. „Het is heel moeilijk om mensen afkomstig uit deze landen echt goed te controleren. Maar wanneer ze bij de grens staan willen we weten wat voor websites zij bezoeken. Wanneer ze hun wachtwoord geven kunnen we zien wat ze op internet doen.”

Reageer op artikel:
Grenscontrole VS: vragen om Facebook-wachtwoord?
Sluiten