Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 1 feb 2017 / 11:19 uur

Gratis pannenkoek bij Tejo’s bij vertrek naar Gambia

Dikke pech had het Ik Vertrek-stel Theo en Jolanda toen er onrust uitbrak in Gambia vlak nadat ze met hun pannenkoekenbar Tejo’s op televisie te zien waren. Prompt keerden alle toeristen huiswaarts. Vliegmaatschappij Corendon wil Tejo’s een nieuwe boost geven en adverteert met een gratis pannenkoek als je deze week een reis boekt naar het West-Afrikaanse land.

Wat leuk, Theo!

Ja, we vinden het ook hartstikke leuk van Corendon dat ze aan ons hebben gedacht. Het is maar gedurende een weekje, maar zo wordt er toch weer aan je gedacht in positieve zin. Zij willen natuurlijk dat de toeristenstroom weer op gang komt. En wij natuurlijk ook. Daarom hebben wij toegestemd.

En zijn de toeristen alweer in aantocht?

Vannacht arriveert voor het eerst in een paar weken weer een vlucht vanuit Nederland. Dat voelt wel heel bijzonder. Het blijft toch een beetje stil zo. Ik denk alleen wel dat het nog een paar weken duurt voordat de toeristenstroom weer op gang is gekomen.

Hoe ben je de afgelopen weken doorgekomen?

Heel goed, eigenlijk. We hebben een grote schoonmaak gehouden, de menukaart geëvalueerd en geschrapt wat niet liep, en met onze staff gepraat over hun aangepaste werktijden in deze rustige periode. Verder hebben we vooral een beetje genoten. Naar het strand en zo. Je moet wat, hè? Het was een niet geplande vakantie die we eigenlijk liever 3 maanden later hadden gehad, na het hoogseizoen.

Vertel eens over de nieuwe menukaart.

We hebben alles met ham van de kaart gehaald, want dat liep niet. Behalve de pannenkoek met ham, kaas en ananas. En we hebben er een Italiaanse pannenkoek aan toegevoegd. Met bolognesesaus, spinazie en kaas. We hebben hem geproefd en hij is overheerlijk. Je moet af en toe iets nieuws doen om het levendig te houden.

Jullie zetten dus gewoon door?

Jazeker. We redden het wel en maken ons niet al te druk. Als je je voor 200 procent inzet, wordt dat altijd wel beloond, denk ik. Er komen alweer reserveringen binnen. We zijn wel klaar met deze ‘vakantie’. We zitten hier prima en gaan lekker ons tokootje verder draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis pannenkoek bij Tejo’s bij vertrek naar Gambia
Sluiten