Evie Westland
Evie Westland Nieuws 14 feb 2017 / 16:28 uur

Er komt tóch een premiersdebat op RTL

Even leek het erop dat het RTL premiersdebat van 26 februari niet door zou gaan. De PVV en VVD trokken zich allebei terug, omdat RTL zich volgens hen niet aan de afspraken gehouden zou hebben.

Voor het premiersdebat van RTL worden doorgaans de vier grootste partijen in de peilingen uitgenodigd. De PVV en VVD zijn momenteel duidelijk de grootste, maar het verschil tussen de nummers drie tot en met vijf is klein. Om die reden liet RTL zondag nog weten dat om die reden het debat niet door zou gaan.

In totaal doen er nu vijf partijen mee aan het debat: CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP.

RTL zegt in een verklaring overstag te zijn gegaan na ‘een massale roep van kijkers om meer debat op tv’. „We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie”, aldus hoofdredacteur Harm Tasselaar. „Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om primetime de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen.”

De lijsttrekkers van de vijf partijen hebben allen toegezegd. Het debat vindt plaats in theater De Rode Hoed en staat onder leiding van RTL-verslaggever Frits Wester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komt tóch een premiersdebat op RTL
Sluiten