Evie Westland
Evie Westland Nieuws 25 feb 2017 / 21:20 uur

Brute overval op neushoornopvang Zuid-Afrika

Stropers in Afrika gaan vaak gewelddadig te werk en doden neushoorns vanwege de waarde van hun hoorn. Een afschuwelijk incident in Zuid-Afrika bewijst wederom dat de stropers tot heftige daden in staat zijn.

De stropers vielen een opvang voor neushoorns in Zuid-Afrika aan. Daarbij gijzelden ze de beveiliger en mishandelden ze het personeel. Zo sloegen ze de verschillende medewerkers en randden ze een vrouw aan, schrijft de Engelse krant The Times.

Hulp van binnenuit

Vervolgens hakten de gewelddadige stropers de hoorn af van twee jonge neushoorns, Gugu en Impi. Beide dieren waren 18 maanden oud en zouden juist deze week overgeplaatst worden. Volgens de directeur van het opvangcentrum moeten de daders hulp hebben gehad van binnenuit.

Een neushoorn overleed vrijwel meteen, de andere enkele uren na de gewapende aanval die eerder deze week plaatsvond. Het gebeurde toen de medewerkers bezig waren met de voorbereidingen voor het voederen. Het afgelopen jaar zijn meer dan zevenhonderd neushoorns gedood vanwege hun hoorn, waaraan sommigen magische en genezende krachten toekennen. De stropers gaan steeds steeds gewelddadiger te werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute overval op neushoornopvang Zuid-Afrika
Sluiten