Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 12 jan 2017 / 18:01 uur

Zweden bedenkt handige anti-rookmethode bij poster

Dat Zweden zijn rokende inwoners zat is, moge duidelijk zijn. Het land heeft namelijk een creatieve manier gevonden om de sigaret opstekende Zweed een stukje bewustwording bij te brengen.

Wie in hoofdstad Stockholm bij metrostation Odenplan rokend langs een poster komt, wordt getrakteerd op een heuse hoestbui.

Automatisch rokershoestje

De poster is een uitvinding van de Zweedse apothekersconcern Hjärtat. De keten besloot haar posters niet alleen beeldend te maken, maar ook nog te voorzien van een sensor.

Die sensor reageert meteen als een roker erlangs loopt en laat dan een acteur zien die last heeft van het welbekende rokershoestje.

Geschrokken reacties

De inventieve uitvinding van Hjärtat zorgt voor veel geschrokken passanten bij het metrostation, waarvan uit onderzoek bleek dat er veel rokers voorbijliepen. Het concern hoopt met de hoestbui mensen te kunnen stimuleren de sigaretten aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen.

Aan het eind van de reclame worden ook meteen een paar suggesties gedaan voor het stoppen. Zo zijn er in beeld onder andere nicotinepleisters en -kauwgom te zien.

Wat denk jij? Zou de advertentie effect hebben op rokers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zweden bedenkt handige anti-rookmethode bij poster
Sluiten