Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 jan 2017 / 11:21 uur

Vrouw claimt erfenis te hebben verbrand bij crematie

Het is geen misselijke erfenis: 70.000 euro. Een vrouw uit Den Bosch zegt echter dat ze er weinig van genoten heeft. Tijdens een rechtszaak – aangespannen door haar broer – geeft ze aan het geld verbrand te hebben.

„Ik heb het in de kist gedaan. Het was van hem en het moest van hem blijven. Niemand had er verder recht op”, zo citeert het Brabants Dagblad uit die rechtszaak. Het Openbaar Ministerie gelooft er echter weinig van en verdenkt de vrouw van diefstal. Daarin lijkt het OM gesteund te worden door de rechters.

Heel ongebruikelijk

De vrouw beweert namelijk dat ze het geld gewoon contant kon ophalen bij de bank. De rechters noemen dit een ‘heel ongebruikelijke gang van zaken’. Wel geeft ze aan er ‘natuurlijk’ spijt van te hebben.

De officier van justitie is duidelijk en wil dat de vrouw wordt berecht. „Het is niet belangrijk of het is verbrand. Zeker is dat zij het geld heeft opgenomen.” Naast de 30.000 euro die zij haar broer verschuldigd is, zou ze – als het aan het OM ligt – ook een taakstraf van 60 uur moeten uitvoeren. Of dit het geval is, wordt bekend op 19 januari als de rechter uitspraak doet.

Flink gespaard

Het feit voltrok zich al een aantal jaar geleden. De broer hoorde van de notaris dat zijn vader tijdens zijn leven flink had gespaard, maar zag nooit een cent terug. Daarop besloot hij naar de bank te gaan, maar die kon hem niets geven. Vervolgens maakte hij de gang naar de rechter. Deze sprak zich destijds al uit ten faveure van de broer, maar deze heeft nog altijd geen cent ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw claimt erfenis te hebben verbrand bij crematie
Sluiten