Metro
Metro Nieuws 5 jan 2017 / 19:25 uur

Geschoten op verwarde man bij Binnenhof Den Haag

Een 59-jarige verwarde man heeft donderdag aan het einde van de middag voor ophef gezorgd bij de hoofdingang van het Tweede Kamergebouw in Den Haag. De man is aangehouden, ook is er een waarschuwingsschot gelost bij zijn arrestatie door de marechaussee.

Gewond aan hand

Eerder werd gedacht dat de man ook gewond is geraakt door het schot, dit bleek niet waar. De man uit Den Haag had wel een verwonding aan zijn hand, maar dat kwam niet door de kogel. Het is niet duidelijk of zijn wond al gewond was voor de aanhouding. De Rijksrecherche stelt wel een onderzoek in. Het waarschuwingsschot werd gelost door een lid van de Koninklijke Marechaussee. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, dat militaire zaken voor zijn rekening neemt, maakte dat bekend.

De man trok de aandacht omdat hij op het Plein voor het Binnenhof met een tas gooide. De politie overmeesterde de man en hield hem aan. Zijn spullen werden ter plekke onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst Dienst, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen gevonden.

De straten en het plein voor de hoofdingang van de Tweede Kamer waren uit voorzorg voor iedereen afgesloten. De afzettingen rond het Binnenhof zijn inmiddels opgeheven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geschoten op verwarde man bij Binnenhof Den Haag
Sluiten