Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Verkrachting vrouw live via Facebook te volgen

In Zweden is een 30-jarige vrouw verkracht door drie mannen en dat was live te zien via Facebook. De politie heeft drie mannen, tussen de 19 en 24 jaar, gearresteerd. Ook dat is te zien op de livestream.

Een grap

Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. De livestream werd ook bekeken door zo’n 200 mensen. Een van hen zei tegen de krant dat hij in eerste instantie dacht dat het om een slecht georganiseerde grap ging. Later werd pas duidelijk dat het niet om een grap maar om een echte verkrachting ging. Een 21-jarige vrouw waarschuwde de politie.

Livestream

De drie verdachten zijn twee keer een livestream begonnen. In de eerste livestream is te zien hoe de vrouw werd uitgekleed en er een man op haar ging liggen. Aan het einde van het filmpje wordt er gelachen en wordt haar verteld dat ze verkracht is. De vrouw zelf lijkt amper bij bewustzijn.

In een tweede livestream zie je de vrouw zitten op een stoel. Ze zegt dat het niet om een verkrachting gaat. Maar waarschijnlijk wordt dat haar ingefluisterd door een van de mannen, die volgens een vrouwelijke kijker heel bedreigend over kwam. Ook zou hij tijdens de gehele livestream hebben gelachen.

Arrestatie

Ook de arrestatie van de mannen is te zien in de tweede livestream. De politieagenten stormen het huis in het plaatsje Uppsala binnen en kort daarna wordt de livestream afgebroken.

Het gaat om drie verdachten van 18, 20 en 24 jaar oud. Een van hen zou al eerder veroordeeld zijn in verband met drugs en fysiek geweld.

Beelden

De Zweedse politie heeft maandag het publiek gewaarschuwd beelden van een kennelijke groepsverkrachting niet te verspreiden, onder meer omdat dat strafbaar is.

Facebookgroep

De livestream zou zijn gestart in een gesloten Facebook groep met ongeveer 60.000 leden. De politie houdt de groep al langer in de gaten. Eerder verscheen er namelijk een filmpje van een aantal scholieren die dreigden een medescholier dood te schieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verkrachting vrouw live via Facebook te volgen
Sluiten