Metro
Metro Nieuws 8 jan 2017 / 12:43 uur

Verdachte schietincident Thialf nog altijd spoorloos

De politie heeft de verdachte van het schietincident zaterdag bij ijsstadion Thialf in Heerenveen nog altijd niet gevonden. Bij het incident raakte directeur Bert Jonker van het ingenieursbureau Clafis – de hoofdsponsor van de gelijknamige schaatsploeg – gewond aan zijn hand.

De politie weet wie de verdachte is en heeft hem dan ook gezocht bij onder meer zijn huis, familie en vrienden, maar nog zonder resultaat. „We hebben gisteravond gezegd: meld je bij ons, want we weten wie je bent. Maar dat is nog niet gebeurd”, zei een woordvoerster van de politie zondag.

Bizarre actie

„Het gaat hier om een bizarre actie die niemand heeft zien aankomen. De politie buigt zich met volle kracht over de zaak en heeft ons verzocht geen nadere informatie te verstrekken. Dit om te voorkomen dat het onderzoek wordt belemmerd”, aldus het ingenieursbureau, dat ook dank uitspreekt voor de enorme hoeveelheid steunbetuigingen.

Hoewel de politie zondag alert zal blijven bij het stadion, is de hoop en verwachting dat het vooral een leuk schaatsfeest zal worden. In het uitverkochte ijsstadion is namelijk zondag de slotdag van de EK allround en de EK sprint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte schietincident Thialf nog altijd spoorloos
Sluiten