Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 jan 2017 / 17:51 uur

Update: 5 doden bij schietpartij op festival Mexico

Update 18:45: De politie heeft inmiddels de cijfers aangepast. Er zijn bij de schietpartij vijf doden en vijftien gewonden gevallen. Inmiddels zijn er vier verdachten aangehouden, al hebben medewerkers bevestigd dat er slechts een schutter actief was.

Oorspronkelijk bericht

Op het BPM Festival in de Mexicaanse kustplaats Playa del Carmen heeft zich afgelopen weekend een drama voltrokken. In een verklaring op de Facebookpagina schrijft de organisatie dat bij de club waar het festival plaatsvond een persoon met pistool aanbelandde en om zich heen is gaan schieten. Bij de schietpartij kwamen vier mensen om het leven, nog eens twaalf raakten gewond.

„Drie van de slachtoffers zijn leden van het beveiligingsteam van BPM. Zij hebben hun leven verloren terwijl ze bezig waren om de bezoekers te beschermen”, zo meldt de organisatie. „We zijn vol rauw vanwege deze nutteloze actie van geweld. We werken nu zo goed mogelijk met de autoriteiten samen aan het onderzoek.”

OFFICIAL STATEMENT (UPDATED*): It is with great sadness to share that police have confirmed reports of a lone shooter…

Gepostet von The BPM Festival am Montag, 16. Januar 2017

Ruzie

Een agent stelt tegenover een lokale tv-zender dat de schoten pas werden gelost nadat er een ruzie was ontstaan. De politieman spreekt echter ook over vijf doden en vijftien gewonden.

Het was de tiende keer dat het BPM Festival gehouden werd. Veel bezoekers dachten daarom ook dat ze hoorden dat er vuurwerk werd afgestoken om het jubileum te vieren. Ook in een andere club – het festival vindt op meerdere locaties in de stad plaats – zouden er schoten zijn gelost, maar dit gerucht is nog altijd onbevestigd.

Reageer op artikel:
Update: 5 doden bij schietpartij op festival Mexico
Sluiten