Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Trump ontslaat 89-jarige omroeper inaugurele parade

Zestig jaar lang was de nu 89-jarige Charlie Brotman de stem van de inaugurele parade van de Amerikaanse presidenten. De eerste keer was in 1953, toen president Eisenhower de eed aflegde. Sindsdien heeft Brotman de rol van omroeper vijftien keer op zich genomen, voor tien verschillende presidenten. De laatste was, uiteraard, president Barack Obama.

De beste omroeper

Vorige maand zat Brotman al te wachten op een telefoontje van de delegatie van Donald Trump. Het aangepaste draaiboek lag al voor zijn neus. Maar het telefoontje bleef uit. In plaats daarvan kreeg hij een e-mail: Trumps delegatie vond Brotman geweldig, de beste omroeper, maar er was toch een vrijwilliger uit de champagne opgeroepen.

Teleurstelling

Een grote teleurstelling voor Brotman, die het als grote eer en traditie ziet om de president aan te kondigen. Aan NOS vertelt hij dat hij eerst dacht dat het een grap was omdat het al zestig jaar een traditie is dat hij de nieuwe president aankondigt. Hij is er dan ook nog steeds boos over.

„Ik ben 89 jaar, lees de kranten nog elke dag en ben in goede vorm. En nu mag ik niet meer. Zo kun je niet omgaan met tradities, dat is doodzonde. Juist tradities maken zo’n dag bijzonder. Nu mag een vrijwilliger van Trump het doen.”

Steunbetuigingen

Brotman kreeg ontzettend veel steunbetuigingen nadat bekend was dat hij niet mag omroepen. „Iedereen vindt het belachelijk en gemeen dat Donald Trump mij gedumpt heeft.”

https://twitter.com/ShaunKing/status/819901979942064130

https://twitter.com/mikeindustries/status/819230227851116545

Miljoenenpubliek

En waar Brotman zestig jaar lang een publiek van honderdduizenden had, heeft hij dit jaar een miljoenen publiek: hij mag de parade verslaan voor de grote Amerikaanse nieuwszender NBC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump ontslaat 89-jarige omroeper inaugurele parade
Sluiten