Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 21 jan 2017 / 19:35 uur

Trump brengt bezoekje aan CIA

President Trump brengt zaterdag een bezoek aan het hoofdkwartier van inlichtingendienst CIA. Een opvallend bezoek, want de relatie tussen Trump en de inlichtingendiensten was voorheen nogal gespannen.

Trump gaat volgens zijn woordvoerder langs om de ‘mannen en vrouwen van de inlichtingengemeenschap te bedanken’.

Voor de beëdiging van Donald Trump als president van de Verenigde Staten was er regelmatig gedoe tussen hem en de CIA. Zo zei Trump dat men nooit toe had mogen staan dat nepnieuws uit een rapport over mogelijk belastende informatie die Russen over hem hebben, uitlekte.

De toen nog president-elect vroeg zich zelfs af of hij soms in nazi-Duitsland woont. Die harde woorden schoten bij de inlichtingengemeenschap in het verkeerde keelgat. Vetrekkend CIA-directeu John Brennan zei aanstoot te nemen aan de woorden en riep Trump op als president goed op zijn woorden te gaan letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump brengt bezoekje aan CIA
Sluiten