Metro
Metro Nieuws 8 jan 2017 / 15:02 uur

Truck rijdt in op voetgangers Jeruzalem: 4 doden

Zondag zijn minstens vier mensen om het leven gekomen toen in Jeruzalem een vrachtwagen op een promenade inreed op voetgangers. Zeker dertien mensen raakten gewond, waarvan twee ernstig. De Israëlische politie spreekt van een terroristische daad.

Volgens de Israëlische politie zouden de slachtoffers militairen zijn. Net op het moment van de aanslag stapte zij uit een bus. De politie noemt het een terroristische aanslag: “De truck veranderde plots van richting en reed in op de groep soldaten. De bestuurder is meteen uitgeschakeld.” De Israëlische krant Haaretz meldt dat de omgekomen slachtoffers drie vrouwen en een man, allemaal twintigers zijn. Zij zouden zouden net uit de bus zijn gestapt. Enkele gewonden zitten nog steeds vastgeklemd onder de vrachtwagen.

Chauffeur is doodgeschoten

De chauffeur van de truck is doodgeschoten en volgens Israëlische media was de bestuurder een Palestijn, dit meldt de BBC. De aanlsag vond plaats bij de Armon Hanatziv-promenade, vanaf daar kijk je uit op de muur die de oude binnenstad van Jeruzalem omgeeft. Volgens de politie lagen er na de aanrijding overal op de promenade lichamen van slachtoffers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Truck rijdt in op voetgangers Jeruzalem: 4 doden
Sluiten