Metro
Metro Nieuws 20 jan 2017 / 09:59 uur

‘Speech Trump wordt persoonlijk en filosofisch’

De eerste speech van de 45e president van de Verenigde Staten, Donald Trump, wordt vrijdag persoonlijk en filosofisch. Dat heeft zijn persmedewerker Sean Spicer gezegd.

Trump, die de eed om 18.00 uur onze tijd aflegt, zal dan spreken over „wat het betekent Amerikaan te zijn en de uitdagingen die voor ons liggen. Het wordt een erg persoonlijke en eerlijke toespraak over Trumps visie voor het land.”

92,8 procent

De omstreden Republikein Trump werd op 8 november tot president gekozen met 46 procent van de stemmen. Zijn Democratische rivaal Hillary Clinton kreeg bijna 2,8 miljoen stemmen meer, maar verloor door het kiesstelsel. In Washington zelf stemde bijna niemand op Trump, 92,8 procent van de stemmen ging naar Clinton.

Obama’s

De Democratische president Barack Obama vertrekt na de inauguratie van zijn opvolger met zijn gezin naar Californië. Hij logeert in Palm Springs op het landgoed van de scheidende Amerikaanse ambassadeur in Spanje, James Costos en diens partner, de ontwerper Michael Smith. Plaatselijke media speculeren dat de Obama’s in de streek willen gaan wonen.

Trumps persmedewerker Sean Spice pakt in de lift in de Trump Tower./Foto's: AFP
Donald Trump-chocoladerepen in een giftshop in Washington D.C.
Donald Trump en zijn vrouw Melania tijdens de Make America Great Again! Welcome Celebration in Washington donderdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Speech Trump wordt persoonlijk en filosofisch’
Sluiten