Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 jan 2017 / 13:05 uur

SP wil dat AOW-leeftijd weer 65 jaar wordt

Als het aan de SP ligt, wordt de AOW-leeftijd weer teruggeschroefd naar 65 jaar. Waar de socialisten voorheen kozen voor een flexibele AOW-leeftijd, hebben ze er in hun verkiezingsprogramma nu voor gekozen om het op 65 jaar te houden.

Lijsttrekker Emile Roemer grijpt de gelegenheid aan om zijn partijprogramma met dat van andere politieke partijen te vergelijken. “Waar bij die partijen de AOW-leeftijd doorstijgt tot ver boven de 70 jaar, zetten wij hem vast op 65.”

Verlaging

De SP wil met de verlaging van de AOW-leeftijd “een fijne oude dag en een haalbaar goed pensioen” voor mensen die jarenlang hard hebben gewerkt, garanderen. Ook wil de SP dat de AOW-uitkering met 10% wordt verhoogd Het geld hiervoor moet vrij gemaakt worden door een miljonairstaks en het nemen van maatregelen tegen belastingontwijking door grote bedrijven.

Roemer erkent het gegeven dat de gemiddelde levensverwachting van mensen met vijf jaar is gestegen, maar benadrukt dat dit niet betekent dat deze extra jaren ook een leven in goede gezondheid betekenen.

Naast het voordeel voor de ouderen, die op tijd kunnen stoppen met werken, heeft Roemer het ook over de voordelen voor jongeren. Als mensen op hun 65ste namelijk kunnen stoppen met werken, komen er daarmee banen vrij voor jongeren die hard op zoek zijn naar een baan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
SP wil dat AOW-leeftijd weer 65 jaar wordt
Sluiten