Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 8 jan 2017 / 13:34 uur

Sinds vrijdag 14,9 miljoen kilo zout gestrooid

De winterse temperaturen van dit weekend hebben voor flink wat gladheid gezorgd. Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben heel wat kilometers moeten afleggen om de Nederlandse snelwegen te voorzien van zout. Sinds vrijdag is er zo’n 14,9 miljoen kilo zout over het wegdek verspreid.

In totaal werd er 103.000 kilometer gereden, dat is ruim twee keer de wereld rond. Er waren zo’n 456 strooiwagens op pad voor de ijzel die over ons land trok. Er werd ongeveer 1200 man ingezet voor de gladheidsbestrijding.

Het KNMI heeft sinds zondag alle waarschuwingen voor gladheid ingetrokken. In Limburg was het nog lange tijd glad door ijzel, maar ook dat is inmiddels voorbij. In Noord-Brabant en Limburg geldt nog wel code geel vanwege de mist.

Reageer op artikel:
Sinds vrijdag 14,9 miljoen kilo zout gestrooid
Sluiten