IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 23 jan 2017 / 07:33 uur

Scherpschutter doodt drie IS-strijders met één kogel

Het is iets waarvan je denkt dat het alleen in een actiefilm kan gebeuren. Een Britse scherpschutter heeft met één kogel drie leden van IS om het leven weten te brengen. De drie mannen stonden op het punt om het vuur te openen op een markt waar voornamelijk vrouwen en kinderen waren, meldt The Daily Star.

De scherpschutter van de Special Air Service, een Special Forces-eenheid uit Engeland, was in november op geheime missie naar een bijna verlaten stad in het noorden van Irak. Het bijna onwerkelijke schot werd gevuurd van 1800 meter afstand. Twee van de mannen waren op slag dood, de derde overleed vrijwel direct daarna.

Muur

De eerste man werd in zijn hoofd geraakt, waarna de kogel in de borst van de tweede man terecht kwam. Via een muur kwam de kogel vervolgens in de nek van de derde man terecht kwam. Die bloedde binnen een halve minuut dood.

‘Ongelooflijk’

Na het incident zijn de SAS-soldaten het gebouw binnengegaan om te bevestigen dat de drie mannen inderdaad omgekomen waren. Ook werden er vingerafdrukken verzameld en foto’s gemaakt. De soldaat zegt over het voorval: „De hele gebeurtenis was in een flits voorbij. Niemand kon echt geloven wat er nou was gebeurd.”

De Special Forces-eenheden houden al een tijd de omgeving rondom Mosul in de gaten, vooral gebieden die door IS worden bezet. Deze eenheid volgde een groep oudere leden van IS naar het dorp waar de aanslag gepleegd zou worden. De vrouwen en kinderen die het doelwit waren, probeerden op dat moment aan het strenge regime te ontsnappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scherpschutter doodt drie IS-strijders met één kogel
Sluiten