Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 14 jan 2017 / 11:19 uur

PVV’ers ‘gepest en overwerkt’, willen schadeclaim

Twee medewerkers van de PVV hebben onafhankelijk van elkaar een rechtszaak aangespannen tegen de partij, omdat ze zouden zijn gepest en gedwongen tot het maken van overuren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De twee werknemers hebben het over ‘blanke slavernij anno 2016’.

Schadeclaims

De overuren die de medewerkers hebben gemaakt, zijn niet uitbetaald, zo claimen de medewerkers. Ze proberen via de rechter een schadeclaim van 328.000 en 221.000 euro te krijgen. Een arbo-arts en een huisarts stelde bij één van de twee medewerkers vast dat hij of zij last heeft van ‘werkgerelateerde arbeidsongeschiktheid’ door ‘disproportionele druk’.

Inmiddels zou bij twee controles van de arbeidsinspectie al zijn vastgesteld dat de arbeidstijdenwet wordt overtreden bij de PVV. De werktijden en werkzaamheden zijn niet vastgeled, zo concludeerde de inspectie. Er volgt nog verder onderzoek, en daarbij zullen ook nieuwe inspecties plaatsvinden.

‘Beeld klopt niet’

PVV-Kamerlid Harm Beertema claimt in een bericht op Twitter, dat door Geert Wilders werd geretweet, dat het beeld dat wordt geschetst niet klopt. „Wij [hebben] enthousiaste medewerkers die uitstekend worden beloond en met plezier en passie werken.”

‘Vragen zijn commando’s’

Het is niet de eerste keer dat de PVV in opspraak komt vanwege de grote werkdruk. Eerder kwam Michael Heemels, de voormalige woordvoerder van Geert Wilders, ook al in het nieuws, omdat hij 176.000 euro uit de parkijkas graaide. Hij claimde zelf dat hij door ‘stress en werkdruk’ overmatig drank en drugs was gaan gebruiken. Hij wilde dat echter niet als excuus gebruiken voor zijn drugsgebruik.

Heemels vertelde al eens in de Volkskrant dat de werkdruk de binnen de PVV ‘enorm’ was. Dat zou door drie voormalige PVV-collega’s zijn bevestigd. Meerdere medewerkers van Wilders zouden daardoor al langdurig thuis hebben gezeten. „Zijn vragen waren commando’s. Als hij iets wilde, stuurde hij een mail. Daarop moest ik bevestigen met ‘ok’”, vertelde Heemels. „Als ik dat niet deed, kreeg ik binnen een halve minuut een appje: ‘zie mail’. Als ik dan nog niks deed, kreeg ik een sms: ‘waarom reageer je niet?’ Als het dan weer te lang duurde, werd ik gebeld door de secretaresse. Zelf belde hij bijna nooit.”

„Als de secretaresse belde dat Geert je wilde zien, moest je alles uit je handen laten vallen en naar zijn kamer komen. Daar zei hij meteen wat hij wilde. Soms wilde hij weten hoe hij vandaag op tv kon komen. Binnen een kwartier moest ik dan met een idee komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
PVV’ers ‘gepest en overwerkt’, willen schadeclaim
Sluiten