Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 jan 2017 / 07:08 uur

PVV noemt beeld over blanke slavernij zeer onjuist

Tweede Kamerlid Harm Beertema heeft zaterdag namens de PVV gereageerd op het bericht in het Algemeen Dagblad, waarin twee ex-medewerkers hard uithalen naar de partij. Ze geven aan naar de rechter te stappen vanwege de ‘blanke slavernij’ binnen de partij.

Tegenover de NOS noemt Beertema het geschetste beeld echter ‘zeer onjuist’. Volgens hem zijn de PVV’ers die lid zijn van de Tweede Kamer „goed betaalde enthousiaste medewerkers die met passie en overtuiging hard werken.”

Disproportionele druk

Het klagende duo is echter arbeidsongeschikt verklaard door een arbo-arts. Die spreekt namelijk van ‘disproportionele druk’. Beiden zit nu vanwege veel te hoge werkdruk met een burn-out thuis op de bank. Ze eisen van de partij nu een schadevergoeding wegens jarenlang onbetaald overwerk. Het gaat om bedragen van 328.000 en 221.000 euro.

PVV-leider Geert Wilders zal zaterdag in ieder geval niet meer reageren op de uitlatingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PVV noemt beeld over blanke slavernij zeer onjuist
Sluiten