Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 4 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Grote politieactie Veenendaal blijkt loos alarm

Inwoners van Veenendaal werden woensdagochtend opgeschrikt door een grote politieactie. De politie reageerde op een melding dat de verdachte van de aanslag op een nachtclub in Istanbul, waarbij 39 mensen om het leven kwamen, was gezien.

Rond 10.00 uur ontving de politie een melding dat er in het Veenendaalse winkelcentrum de Corridor een man rondliep die veel overeenkomsten vertoonde met de aanslagpleger uit Istanbul. Daarop werden diverse politieauto’s, politiehonden en een helikopter ingezet. „Wegens de ernst van de melding werd er direct groot opgeschaald”, aldus de politie.

Vrijgelaten

De verdachte werd rond 11.15 uur overmeesterd op de Hoofdstraat. Nader onderzoek wees echter uit dat het niet om de terreurverdachte gaat. Ook de geruchten dat de man in het bezit was van een vuurwapen, bleken niet waar te zijn. Woensdagmiddag was de man weer op vrije voeten.

Aanslagpleger

Mevlut Cavusoglu, de Turkse minister van buitenlandse zaken, liet woensdag weten dat de identiteit van de aanslagpleger bekend is. De minister wilde echter niets loslaten over wie de man is. Volgens het Turkse persbureau Andadolu zijn er sinds de aanslag op nieuwjaarsdag ongeveer twintig mensen gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grote politieactie Veenendaal blijkt loos alarm
Sluiten