Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 6 jan 2017 / 11:24 uur

Politie Brussel meldt zich massaal ‘ziek’

Agenten in Brussel-West hebben zich donderdagavond massaal ziek gemeld. Alle 25 agenten van het interventieteam hebben via WhatsApp aan de korpsleiding laten weten dat ze de nachtdienst niet konden draaien. Ook de ochtendploeg zou zich vrijdag collectief hebben afgemeld.

De agenten van de interventiedienst van de politiezone Brussel-West, waaronder Molenbeek valt, zouden naar eigen zeggen doodop zijn van de vele overuren die zij maken. Volgens agent en vakbondsman Kris Verstraeten ging het om „,een spontane protestactie van mensen die helemaal kapot gewerkt zijn". Hij stelt dat het korps met een enorm personeelsgebrek kampt.

Korpschef Johan de Becker liet aan Nieuwsblad weten dat de afwezige werknemers zijn vervangen door agenten uit andere wijken. Hoewel De Becker begrip toont voor de bezorgdheid van zijn werknemers, keurt hij de actie af: „zulke acties kunnen niet door de beugel.”

Probleemwijk

Sinds de aanslagen in Parijs in november 2015 staat het Brusselse Molenbeek bekend als broedplaats voor terroristen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft een versterking met vijftig agenten toegezegd, maar De Becker meent dat deze plannen niet geheel zijn uitgevoerd.

Bovendien is er nog altijd een flink tekort aan agenten. „In realiteit hadden we vorige week 34 extra manschappen. Daarnaast zitten we met een structureel tekort van 125 man. De druk is enorm door de strijd ­tegen het radicalisme. We zijn onderbemand en moeten overuren kloppen. Logisch dat ze versterking vragen.”

De woordvoerder van minister Jambon heeft laten weten dat hij alle begrip heeft voor de zware werkdruk in Brussel-West, maar wijst wel op de verantwoordelijkheid van de lokale autoriteiten. „Vanuit het federale niveau doen we wat we kunnen om de werking van de lokale politiezone Brussel-West, waar Molenbeek deel van uitmaakt, te ondersteunen”, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Politie Brussel meldt zich massaal ‘ziek’
Sluiten