Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 2 jan 2017 / 16:24 uur

Poep in de zee bij Melbourne

In het Australische Melbourne krijgen badgasten het advies voorlopig geen duik in de zee te nemen. Door recente overstromingen is het water ernstig vervuild. Uitwerpselen van zowel mensen als dieren zijn in het water terechtgekomen.

Door plotselinge zware stormen en regenval is er vervuild water in de baai terechtgekomen. Mensen die het water hebben binnengekregen lopen risico op onder meer buikgriep. Vooral voor kinderen en ouderen kan het water erg gevaarlijk zijn.

„We hebben indicatoren voor fecale besmetting, wat een nette omschrijving voor poep is”, zegt Anthony Boxshall van de overheidsinstantie voor natuurbescherming EPA. „Het is vogelpoep, het is paardenpoep, het is koeienpoep en het is mensenpoep.”

EPA meet de vervuilingsgraad aan de hand van de enterococcus-bacterie. Normaal gesproken bevat 100 milliliter water ongeveer 40 van deze bacteriën. Een recente meting liet zien dat er meer dan 400 bacteriën in 100 milliliter water zaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poep in de zee bij Melbourne
Sluiten