Metro
Metro Nieuws 6 jan 2017 / 14:35 uur

Opnieuw bloederige opstanden in Braziliaanse cellen

Bij een nieuwe uitbarsting van geweld in een Braziliaanse gevangenis zijn vrijdag zeker 33 doden gevallen. Plaatselijke media in de noordelijke stad Boa Vista melden dat ordetroepen in de penitentiaire inrichting Monte Cristo in de deelstaat Roraima 33 lijken hebben gevonden.

De toestand is onder controle, melden de plaatselijke autoriteiten. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Begin deze week vielen circa zestig doden bij een uitbarsting van geweld tussen leden van drugsbendes in vier verschillen gevangenissen in de aangrenzende deelstaat Amazonas.

Zeventien uur

Vooral in Manaus mondde het uit in een bloedbad met 56 doden, het duurde zeventien uur alvorens het geweld daar voorbij was. Tijdens de chaos ontsnapten er circa tweehonderd gevangenen, waarvan er inmiddels een groot aantal ook weer in is gerekend. Dergelijke opstanden komen wel vaker voor in het land, al zijn die van de voorbije week wel heel bloederig.

Het geweld is het gevolg van de eeuwig voerende strijd tussen de drugsbendes Primeiro Comando da Capital uit Sao Paulo en Familia do Norte, die ook binnen de muren van de gevangenis onverminderd doorgaat. De Braziliaanse autoriteiten willen daarom een oude gevangenis heropenen om de aanstichters daar te plaatsen en de overige gevangenen buiten schot te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw bloederige opstanden in Braziliaanse cellen
Sluiten