Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Opnamestop in ziekenhuizen door griepepidemie

De in Nederland heersende griepepidemie heeft geleid tot een opnamestop in diverse ziekenhuizen. In zowel Noord-Holland, Noord-Brabant als Zuid-Holland zijn er instellingen die hun deuren voorlopig gesloten houden voor nieuwe patiënten, zo melden regionale media.

In Noord-Brabant gaat het om het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en het Bernhoven in Uden. Bij het Jeroen Bosch ziekenhuis komt het niet alleen door de patiënten, maar ook doordat de medewerkers getroffen zijn door het virus.

Extreem druk

Ook in Dordrecht is het raak bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. „Het hoort bij de tijd van het jaar, maar het is nu echt extreem druk”, vertelt afdelingshoofd Spoedeisende Hulp Ton Bok aan RTV Rijnmond. „Het personeel werkt echt heel hard om het bij te kunnen houden. Er is amper tijd voor een boterhammetje.”

In veel gevallen gaat het om oudere patiënten, die vaak al last hebben van andere ziektes zoals diabetes, kanker of longziekten. Zij krijgen het als gevolg hiervan heel benauwd en kunnen ernstig ziek worden.

Leegloop in februari

Ook het Westfriesgasthuis (Hoorn), OLVG (Amsterdam), het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven), het Elkerliek (Helmond) en het Waterlandziekenhuis in Purmerend hebben al stops afgekondigd. Normaliter verdwijnt de drukte uit de ziekenhuizen in de loop van februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.