Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 jan 2017 / 15:50 uur

Ook KLM moet passagiers weigeren om maatregel Trump

Een van Trumps manieren om moslimterroristen uit ‘zijn’ VS te weren: in ieder geval de komende drie maanden geen visa meer verstrekken aan mensen uit zeven verschillende landen, te weten Irak, Iran, Jemen, Libië, Syrië, Sudan en Somalië.

Of de vliegtuigmaatschappijen het er nu wel of niet mee eens zijn, ze zullen gehoor moeten geven aan de maatregel van Trump en passagiers uit de betreffende landen moeten weigeren om mee te vliegen richting de Verenigde Staten. Zo ook KLM.

Vandaag heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij zeven mensen moeten weigeren. Ondanks dat de passagiers wel geldige visa hadden, werden ze niet meegenomen door KLM, omdat de douane – die voor de komst van Trump ook al uitermate streng was – ze niet door zou laten.

KLM en EgyptAir

KLM is niet de eerste maatschappij die passagiers weigert op grond van het verbod van Trump. Ook EgyptAir liet vandaag al weten dat het passagiers niet mee kon nemen. Het zou gaan om vijf mensen uit Irak en eentje uit Jemen, die op doorreis waren naar naar de VS.

Ze kwamen aan in Cairo, om vervolgens weer verder te vliegen naar hun eindbestemming New York, maar helaas moest EgyptAir de reizigers weigeren. Ze zouden volgens bronnen wel over geldige visa beschikken.

Het reisverbod voor inwoners van de zeven landen, is slechts een van de vele maatregelen die Trump in zijn korte periode als president van de VS al nam. Wat hij nog meer gedaan heeft in zijn eerste week, zette Metro voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook KLM moet passagiers weigeren om maatregel Trump
Sluiten