IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 7 jan 2017 / 21:47 uur

Schietpartij bij Thialf: schaatssponsor gewond

Bij een schietindicent bij ijsstadion Thialf in Heerenveen is zaterdag Bert Jonker, directeur van ingenieursbureau Clafis, gewond geraakt. Het bedrijf is de hoofdsponsor van de gelijknamige schaatsploeg, waarin onder andere Jorrit Bergsma schaatst. De politie is nog op zoek naar de dader.

De politie zegt al wel te weten om wie het gaat en gaat er vanuit dat het om een zakelijk conflict ging. Jonker maakt het naar omstandigheden goed en is niet ernstig gewond geraakt. Hij werd aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht.

Beeld: ANP

Voorzitter

Naast directeur van Clafis, is Jonker ook voorzitter van de businessclub van Thialf en maakt namens de vereniging van professionele schaatsploegen deel uit van een convenantgroep die met schaatsbond KNSB praat over de toekomst van het schaatsen.

Vluchten

Jonkers heeft naar alle waarschijnlijkheid geprobeerd om per auto weg te vluchten. Dat leverde een hoop beschadigde auto’s op op het parkeerterrein waar het incident gebeurde.

Beeld: ANP
Beeld: ANP
Beeld: ANP

Bebloede man

Het voorval werd in eerste instantie door twitteraar ent freelance sportjournalist Bas Scharwachter gemeld, die op dat moment op de parkeerplaats aanwezig was en de bebloede man zag. Voor zijn eigen veiligheid is hij nadat hij erachter kwam dat er was geschoten direct naar zijn auto gelopen en heeft hij melding gemaakt bij de politie.

Hij vertelt op Twitter een doffe knal gehoord te hebben voor de gewonde man zijn kant op kwam. Scharwachter laat weten dat het anders klonk dan vuurwerk. In eerste instantie is hij naar het slachtoffer toegelopen om hulp te bieden

Beeld: ANP

Politie

De politie was daarna al snel ter plaatse om onderzoek te doen. In eerste instantie leek het nog onduidelijk of het echt om een schietpartij ging en wie het slachtoffer was.

Zakelijk conflict

Telegraaf-journalist Frank Woestenburg meldde al vrij vlot op Twitter dat het slachtoffer Bert Jonker zou zijn. Hij is directeur van ingenieursbureau Clafis en hoofdsponsor van de schaatsploeg van onder andere Jorrit Bergsma. Het zou gaan om een zakelijk conflict.

De politie wilde daar nog geen uitspraken over doen. Ze meldden alleen dat het slachtoffer naar het ziekenhuis was overgebracht en dat de zoekactie naar de dader in volle gang was.

Beeld: ANP

EK Allround

In Thialf vindt van vrijdag tot en met zondag het EK Allround Schaatsen plaats. De zaterdag is de drukste dag voor het stadion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schietpartij bij Thialf: schaatssponsor gewond
Sluiten