Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 2 jan 2017 / 14:42 uur

Migrant kruipt in koffer om grens over te steken

De Spaanse douane heeft een 19-jarige man uit Gabon betrapt die op een wel heel bijzondere manier de grens probeerde over te steken. Hij was in een koffer gekropen en probeerde op die manier met een Marokkaanse vrouw Ceuta een Spaanse enclave bij de Straat van Gibraltar binnen te komen.

Tekort aan zuurstof

Dat gebeurde al op 30 december, maar de Spaanse politie gaf maandag de foto vrij. De vrouw die met de koffer in Ceuta probeerde te komen, is opgepakt. Het is niet duidelijk wat er met de migrant is gebeurd.

De douane besloot de koffer eens beter te bekijken omdat de vrouw zich erg zenuwachtig gedroeg. Toen werd de man gevonden, die onwel zou zijn geworden door een gebrek aan zuurstof, zo melden Spaanse media.

Bestorming

De 19-jarige Gabonees is niet de enige die probeerde om de Spaanse enclave binnen te komen. Migranten proberen regelmatig op deze manier in Europa te komen. Er staat daarom een hoog metalen hek, dat zo nu en dan wordt bestormd.

Op nieuwjaarsdag probeerden ook al 1100 mensen over het hek te klimmen. Geen van de migranten slaagde erin om over het hek te komen, maar twee van hen raakten wel dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis in Ceuta zijn overgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Migrant kruipt in koffer om grens over te steken
Sluiten