Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 jan 2017 / 07:12 uur

Meeste clubs spelen toch ‘gewoon’ weer op kunstgras

De meeste voetbalclubs die afgelopen herfst twijfelde om nog langer gebruik te maken van hun kunstgrasvelden spelen inmiddels toch gewoon weer op de beruchte ondergrond. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat bijna 85 procent van de twijfelaars in het nieuwe voetbaljaar gewoon weer gebruik gaat maken van de velden met rubberen korrels.

Voor 176 van de 208 clubs blijkt het vooralsnog geen issue. Op dit moment wachten nog elf clubs met een besluit, tien andere clubs nemen de velden nog niet of alleen in noodgevallen in gebruik. Slechts één club heeft in de enquête aangegeven dat de kunstgrasvelden sowieso vervangen zullen gaan worden.

Geen kinderen meer

Het gaat bij veel clubs echter nog niet van harte, zo wordt wel gemeld. Ook proberen veel verenigingen vooral geen kinderen meer op het kunstgras te laten spelen. Keeperstrainingen zijn in sommige gevallen eveneens uit den boze.

Het RIVM publiceerde een kleine maand geleden de uitslagen van haar nieuwe onderzoek naar de rubberen korrels. Volgens de organisatie waren de risico’s ‘vrijwel verwaarloosbaar’. Sporten op de velden zou gewoon moeten kunnen. De velden zouden niet per se vervangen hoeven te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meeste clubs spelen toch ‘gewoon’ weer op kunstgras
Sluiten