Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 jan 2017 / 09:32 uur

Man hoorde ten onrechte dat zijn zoon gevonden was

Alessio Feniello was al dagen vol angst aan het wachten op nieuws uit het hotel in Farindola in Midden-Italië. Zijn zoon Stefano en diens vriendin verbleven daar, toen het onder de sneeuw van een lawine bedolven werd.

Vrijdag kwam dan eindelijk het verlossende nieuws. Stefano en zijn vriendin waren gevonden en leefden nog. „Ik stond in het ziekenhuis te wachten op de slachtoffers die binnen werden gereden”, zo citeert de NOS Feniello. „Ineens riep een agent dat er nog overlevenden gevonden waren. Hij noemde de naam van mijn zoon. Ik zakte door mijn benen van blijdschap. Later bleek het een fout, mijn 28-jarige zoon was helemaal niet gevonden.”

De vijfde kwam niet

Ze bleven geduldig wachten. De eerste ambulance, een tweede, een derde met daarin de vriendin van Stefano, een vierde… „We bleven wachten op de vijfde ambulance. Maar die kwam niet. Mijn zoon was helemaal niet gevonden”, vertelt Feniello.

De vriendin zegt Stefano’s arm met zijn horloge nog gezien te hebben. „Ze waarschuwde de reddingswerkers, maar die hebben niet meer op die plek gegraven. Alleen op de plek waar een ander stel werd gevonden. Voor mijn zoon is geen hoop meer”, aldus de diep geraakte vader.

24 vermisten

Zes dagen na de lawine zijn er nog altijd 24 vermisten. Inmiddels zijn er zes lichamen geborgen. Ook zijn er negen overlevenden onder de sneeuw vandaan gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man hoorde ten onrechte dat zijn zoon gevonden was
Sluiten