Metro
Metro Nieuws 24 jan 2017 / 18:25 uur

Man (26) opgepakt voor aanranden 79-jarige vrouw

Een 26-jarige Eindhovenaar die ervan wordt verdacht een vrouw van 79 te hebben aangerand, is opgepakt dankzij een DNA-spoor. De vrouw zat op woensdag 11 januari tv te kijken, toen er op haar deur werd geklopt.

Toen het nietsvermoedende slachtoffer de deur opende, werd zij naar binnen geduwd door de dader. Deze begon haar te zoenen en aan te raken.

Belager gevlucht

De politie meldt dat de aanrander de vrouw ook wilde dwingen tot seksuele handelingen, waarop de bejaarde het op een gillen zette. Gelukkig maar, want daarna vluchtte de belager. De vrouw belde de politie, die vond DNA in de woning van de vrouw. Nu is er dus een match met de 26-jarige Eindhovenaar. De politie onderzoekt of hij in het verleden meer zedenmisdrijven heeft gepleegd.

Iedereen die wordt veroordeeld voor een ernstig misdrijf, moet DNA afstaan. Dit wordt bewaard door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (26) opgepakt voor aanranden 79-jarige vrouw
Sluiten