Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 jan 2017 / 18:45 uur

KNSB: geen ongelukken op ijs, wel veel waaghalzen

De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) hield zaterdag scherp in de gaten of het allemaal goed ging op het (natuur)ijs. Maar zover de bond heeft kunnen nagaan, zijn er geen ernstige ongelukken geweest.

Wél waren er een aantal durfallen die het open water opgingen en hiermee een natte broek riskeerden.

‘Blijft gevaarlijk’

,,Er is best veel geschaatst vandaag en op veel plekken in het hele land waren ijsbanen open. Maar ook hebben we mensen gezien die de plassen opgingen, en dat blijft gevaarlijk. Zeker als je in je eentje gaat”, zegt Ramon Kuipers, coördinator natuurijs bij de KNSB, aan ANP.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het ,,matig tot goed” vriezen volgens de ijskenner. ,,Maar net als vandaag zal het in de middag met het zonnetje weer warmer worden. Dus dan wordt het toch oppassen.”

Laat je goed inlichten

Wil je zondagmiddag toch een gokje wagen op het ijs? Kuipers adviseert schaatsers zich goed te laten informeren door plaatselijke ijsclubs. Ook de site schaatsen.nl biedt informatie. Er zijn nog zeker een paar nachten strenge vorst nodig om veilig op buitenijs te kunnen schaatsen, stelt de KNSB.

De ijsbaan in Terheijden (Brabant) ging zaterdag kort na opening weer dicht, nadat een wethouder door het ijs was gezakt, meldde Omroep Brabant. Of de baan zondag weer opengaat, valt nog te bezien. De geschrokken wethouder wacht de opening niet af: hij gaf aan veilig thuis te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNSB: geen ongelukken op ijs, wel veel waaghalzen
Sluiten