Puck Roest
Puck Roest Nieuws 31 jan 2017 / 15:43 uur

Heftige beelden: Wegpiraat duwt stel van N2

Een man en een vrouw raakten op nieuwsjaarsdag betrokken bij een bizar auto-ongeluk op de N2 bij Eindhoven. Een automobilist in een Audi A8 duwde het stel van weg, waarna de twee in de sloot belandden. De politie is nu op zoek naar de bestuurder en deed maandagavond een oproep in Bureau Brabant, een programma van Omroep Brabant. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De politie heeft inmiddels twee tips ontvangen. Het stel reed op nieuwjaarsdag op de N2 en kreeg ruzie met de bestuurder van de Audi A8. Vervolgens ging de automobilist erg dicht tegen de twee aan rijden en haalde hen vervolgens aan de rechterkant in. „Ik seinde van ‘doe eens normaal, man’”, vertelt het slachtoffer anoniem in het programma. „Hij werd boos en duwde mij letterlijk naar een lantaarnpaal.” Ze raakten de lantaarnpaal gelukkig niet, maar de auto sloeg wel vier keer over de kop en belandde in de sloot.

Kind in de auto

De actie van de wegpiraat wordt gezien als poging tot doodslag. Het gaat om een blanke man met kort, grijs haar. Hij is tussen de 40 en 55 jaar oud. Er zat ook een jong meisje bij hem in de auto. Ze had een knuffel bij zich. Het ongeluk werd gefilmd door een dashcam van een andere auto. De beelden werden getoond in het programma.

Het slachtoffer hield onder meer een gebroken duim, sneeën in zijn hoofd en een gescheurde spier in zijn been aan het ongeluk over. Zijn vriendin had een gebroken pols, meerdere kneuzingen en last van haar rug en nek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Heftige beelden: Wegpiraat duwt stel van N2
Sluiten