Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 15 jan 2017 / 08:48 uur

Gladheid zorgt voor meerdere ongelukken op de weg

Voor wie dacht van het winterse weer en de gladheid af te zijn: slecht nieuws. Ook zondag kan het in het hele land glad zijn door natte weggedeelten die bevriezen, waarschuwt het KNMI. Eerder dit weekend veroorzaakte het winterse weer al meerdere ongelukken.

Aan het eind van de ochtend zou de gladheid tijdelijk verdwijnen, maar vanavond gaat de temperatuur weer rap omlaag, waardoor er opnieuw gladheid kan ontstaan. Ook in de nacht van zondag op maandag, adviseert het KNMI het verkeer het rustig aan te doen.

Tot 11.00 uur zondagochtend is code geel van kracht in het hele land. Na een korte onderbreking geldt vanaf 18.00 uur vanavond diezelfde waarschuwing weer.

Ongelukken

Door de gladheid zijn er in de nacht van zaterdag op zondag al behoorlijk wat ongelukken ontstaan. Zo raakten er in het Overijsselse Rouveen twee mensen gewond nadat ze met hun auto tegen een boom aan reden, meldt RTV Oost. Ook ging het op de snelwegen een aantal keren mis: er ontstonden glijpartijen met blikschade tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gladheid zorgt voor meerdere ongelukken op de weg
Sluiten