Metro
Metro Nieuws 5 jan 2017 / 08:31 uur

Geadopteerde vriendinnen blijken zusjes

Het leest bijna als een filmscript, het verhaal van twee geadopteerde vriendinnen, beide geboren in Sri Lanka, die zussen blijken. Het overkwam de 31-jarige Sita en de 34-jarige Sharon in het echt. De twee raakten bevriend en kwamen er niet al te lang daarna achter dat ze biologische zussen zijn.

Sita en Sharon kwamen met elkaar in contact, toen ze door iemand werden uitgenodigd voor een groepschat op Whatsapp met andere geadopteerde Sri Lankanen. De twee vrouwen hadden meteen een klik en besloten afgelopen zomer af te spreken. „Ik kwam aanlopen en zag haar zitten op dat bankje. Een vreemd gevoel kreeg ik ervan”, schrijft Sita op hun website. Naarmate de afspraak vorderde zagen de vrouwen steeds meer overeenkomsten. „Ik dacht: waarom gedraagt zij zich zo hetzelfde als ik?”

DNA-test

De vriendinnen besloten contact op te nemen met de advocaat die hun adoptie had afgehandeld en in september kregen ze het bijzondere nieuws te horen: Sharon en Sita bleken dezelfde vader en moeder te hebben. Voor de zekerheid hebben de dames nog een DNA-test gedaan, maar eigenlijk wisten ze al dat de uitkomst positief zou zijn.

Daarmee stopt het voor de biologische zussen niet. Ze zijn nu op zoek naar halfbroers of halfzussen. Daar zouden er namelijk een aantal van in Nederland wonen.

Via hun website en op Youtube doen ze nu een oproep naar de familieleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geadopteerde vriendinnen blijken zusjes
Sluiten