Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 4 jan 2017 / 15:26 uur

Efteling wil monorail van parkeerplaats naar ingang

Ben jij een tikkeltje lui en heb je nooit zin om ‘helemaal’ van de parkeerplaats van De Efteling naar de ingang van het pretpark te lopen? Dan is er hoop: de bestuursvoorzitter Fons Jurgens heeft in een interview met Financieel Dagblad laten weten dat er in de toekomst gedacht wordt aan een monorail om bezoekers naar de ingang te brengen.

Kleine kanttekening: je auto gaat dan wel op een andere parkeerplek staan dan je nu gewend bent als je een bezoekje aan pretpark brengt. Jurgens wil namelijk dat de auto dan een stukje verderop geparkeerd wordt, bijvoorbeeld in Tilburg. Daarna moet een kabelbaan of monorail je – net als in Walt Disney World – naar de hoofdingang brengen.

Jurgens hoopt dat de plannen na 2025 werkelijkheid worden. „De Efteling heeft een extra afslag nodig van de provinciale weg en we zullen op termijn meer gebruik gaan maken van parkeren op afstand vanaf Tilburg”, aldus Jurgens. Hij spreekt in het interview ook de wens uit dat het pretpark op den duur naar zeven miljoen bezoekers per jaar gaat. Nu staat het aantal op 4,7 miljoen Eftelinggangers per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling wil monorail van parkeerplaats naar ingang
Sluiten