Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 6 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Duizenden varkens komen om door brand in Nijmegen

Een tragische gebeurtenis heeft zich vrijdagavond afgespeeld in Nijmegen. Door een brand in een varkensstal zijn zeker 3000 dieren omgekomen. De brand vond plaats op een varkenshouderij op de Palderdijk.

De brandweer was snel aanwezig met veel materieel, maar kon niet voorkomen dat de varkensstal volledig uitbrandde. „De stal stond al in lichterlaaie toen we aankwamen”, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De andere stallen en dieren zijn gespaard gebleven. Omdat de stroomvoorziening was uitgevallen werd de lucht in de stallen niet ververst. De brandweer heeft daarom voor extra zuurstof voor de varkens gezorgd.

A73

De rookontwikkeling veroorzaakte vrijdagavond ook enige tijd overlast voor het verkeer op de nabijgelegen A73. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duizenden varkens komen om door brand in Nijmegen
Sluiten