Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 24 jan 2017 / 10:55 uur

Drie levende puppy’s gevonden onder bedolven hotel

Dagen nadat het Italiaanse hotel Rigopiano werd verwoest door een lawine, zijn drie puppy’s gevonden onder de puinhoop.

De drie kleine viervoeters zijn gevonden in de stookruimte van het hotel. „Ze begonnen zachtjes te blaffen”, vertelde Sonia Marini, lid van het boscorps, tegen AP. „Het was eerst moeilijk om hen te vinden, omdat ze verstopt waren. Toen hoorden we zacht geblaf en zagen we hen door een klein gat in de muur.”

De brandweermannen hebben het gat in de muur groter gemaakt en de dieren uit het hotel getild. Ook de ouders van de puppy’s, Lupo en Nuvola, hebben de lawine overleefd. Zij werden al eerder gevonden in de vallei.

Hoop?

Brandweerman Fabio German gaf aan dat de vondst van de puppy’s laat zien dat het nog steeds mogelijk is om onder de sneeuw te overleven. De reddingwerkers hopen dat andere overlevenden luchtgaten onder de puinhoop hebben gevonden, en dat de sneeuw hen beschermt tegen de ijzige temperaturen.

Toch wil de brandweer de bevolking geen valse hoop geven. „We zijn blij dat we de honden hebben gered, en dit zijn belangrijke momenten in een dramatische situatie", aldus woordvoerder Luca Cari. „Maar ik denk niet dat er een relatie is met het vinden van andere mensen."

Er zijn op dit moment nog 15 mensen vermist. Reddingswerkers hebben negen mensen bevrijd onder de puin. Het dodental is dinsdag opgelopen tot veertien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie levende puppy’s gevonden onder bedolven hotel
Sluiten