Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 16 jan 2017 / 10:34 uur

Doden door vliegtuigcrash op gebouwen Kirgizië

Zeker 32 mensen zijn omgekomen doordat een vrachtvliegtuig van luchtvaartmaatschappij ACT Airlines neer is gestort in Kirgizië. Het toestel beschadigde bij de crash vijftien gebouwen. Onder meer de bemanningsleden kwamen om het leven.

Het vliegtuig stortte neer in de buurt van het Kirgizische vliegveld Manas, in de buurt van de hoofdstad Bishkek. Volgens de luchtverkeersleiding zou het toestel in Manas een tussenstop maken als onderdeel van de route van Hong Kong naar Istanbul. De landing zou vanwege slecht zicht zijn bemoeilijkt.

Kinderen

Het vliegtuig crashte en beschadigde vijftien gebouwen in het dorp. Daarbij zijn zeker 32 mensen omgekomen waaronder vier bemanningsleden van het vrachtvliegtuig en zes kinderen, zei de minister van Gezondheid tegen lokale media.

Reddingswerkers hebben zestien lichamen gevonden in het gebied waar de Boeing 747 is neergestort. Het gaat volgens het ministerie van Gezondheid om het lichaam van de piloot en vijftien mensen die daar woonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden door vliegtuigcrash op gebouwen Kirgizië
Sluiten