Metro
Metro Nieuws 10 jan 2017 / 20:10 uur

‘Democraten wilden niet meewerken aan onderzoek FBI’

De Amerikaanse recherche (FBI) wilde ze heel graag doorzoeken: de gehackte servers van de Democratische Partij. Toch heeft de leiding van de partij waar Hillary Clinton presidentskandidaat voor was, geweigerd.

James Comey, de chef van de recherche, maakte dit dinsdag bekend tegen de commissie Inlichtingen van de Amerikaanse Senaat. Waarom de partij weigerde is nog niet bekend.

Onderzoek over cyberaanvallen

Dinsdag werd er een begin gemaakt met hoorzittingen van de commissie. Deze groep zoekt uit hoe het precies kan dat er cyberaanvallen hebben plaatsgevonden op de computersystemen van de Amerikaanse partijen in loopt van de verkiezingen. Het Kremlin zou zich door hacken hebben willen bemoeien met de stemmen in het voordeel van Donald Trump. Rusland ontkent dit.

De FBI-chef wilde niet zeggen of de recherche onderzoek heeft gedaan naar mogelijke banden tussen compagnons van Trump en de Russen. Dat is volgens hem op dit moment geen onderwerp voor een publiek debat. Wel liet Comey weten dat er geen bewijs voor is dat er met de verkiezingscampagne van Trump is gerommeld. Daar is geen bewijs voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Democraten wilden niet meewerken aan onderzoek FBI’
Sluiten